Ořechové koláčky s čokoládou
60 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůČokoláda hořká
- 150gramůOřechy vlašské
- 1lžícePomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVanilkový lusk
- 200gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
60Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
599 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ořechy a čokoládu nasekáme najemno. Mouku smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou, cukrem, solí a práškem do pečiva. Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň a spolu s rostlinným tukem, vejci, čokoládou a ořechy přidáme k mouce. Pomocí ručního hnětače vypracujeme těsto.
- 2Rozdělíme na tři díly a z každého vytvarujeme 5 cm silný váleček. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladu.
- 3Troubu předehřejeme na 175 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Válečky těsta nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a vytvarujeme placičky. Rozložíme je na plech, dál od sebe.
- 4Pečeme asi 20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Uchováme v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.