Ořechové koláčky s čokoládou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
60

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
599 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy a čokoládu nasekáme najemno. Mouku smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou, cukrem, solí a práškem do pečiva. Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň a spolu s rostlinným tukem, vejci, čokoládou a ořechy přidáme k mouce. Pomocí ručního hnětače vypracujeme těsto.
  • 2
    Rozdělíme na tři díly a z každého vytvarujeme 5 cm silný váleček. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladu.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 175 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Válečky těsta nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a vytvarujeme placičky. Rozložíme je na plech, dál od sebe.
  • 4
    Pečeme asi 20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Uchováme v uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.