Ořechové řezy

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.
  • 3
    Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 5
    Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.
  • 6
    Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.