Ořechové řezy
75 min.
Ingredience
- 8lžicOlej stolní
- 400gramůMouka polohrubá
- 2lžíceTuk
- 1lžičkaTresť vanilková
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr krupice
- 300gramůTvaroh jemný
- 3kusyCukr vanilka
- 150gramůRýže loupaná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh necháme okapat na sítu a zlehka vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 4lžíce mléka, kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát.
- 3Zbylé mléko smícháme s vanilkovým aroma, přidáme rýži a při nízké teplotě vaříme cca 15minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Troubu předehřejeme na 180C.
- 5Ze žloutků, tuku a vanilkového cukru utřeme hustý krém, přidáme nasekané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutkový krém a sníh zlehka vmícháme do vychladlé rýže. Naneseme na těsto a pečeme 40minut.
- 6Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.