Ořechový chlebíček s čokoládou
95 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 130gramůOřechy lískové
- 2lžíceStrouhanka
- Poleva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOřechy vlašské
- 200gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Pak postupně přidáme špetku soli, mandlový likér, mouku, nasekané lískové oříšky a vše důkladně promícháme.
- 2Chlebíčkovou formu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 70 minut.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s troškou másla. Upečený chlebíček vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a pak přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými vlašskými oříšky. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.