Ořechový koláč s parmezánovou náplní
70 min.
Ingredience
- 50gramůOřechy vlašské
- 125gramůMáslo čerstvé
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
60 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
637 mg
Postup přípravy
- 1V míse nebo v robotu zpracujeme ořechy, mouku a osolené máslo na jemnou drobenku. Přilijeme trochu studené vody a pokračujeme, až vznikne soudržné těsto. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno korpusu několikrát propíchneme vidličkou a formu uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10 minut.
- 3Smetanu rozšleháme s vejci, žloutky, nastrouhaným sýrem, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směs nalijeme na korpus, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25 minut.
- 4Upečený ořechový koláč necháme 10 minut ve formě odpočinout, nakrájíme na porce a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.