Ořechový koláč s parmezánovou náplní

70 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
60 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
637 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse nebo v robotu zpracujeme ořechy, mouku a osolené máslo na jemnou drobenku. Přilijeme trochu studené vody a pokračujeme, až vznikne soudržné těsto. Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno korpusu několikrát propíchneme vidličkou a formu uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10 minut.
  • 3
    Smetanu rozšleháme s vejci, žloutky, nastrouhaným sýrem, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směs nalijeme na korpus, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25 minut.
  • 4
    Upečený ořechový koláč necháme 10 minut ve formě odpočinout, nakrájíme na porce a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.