Ořechový likér
25 min.
Ingredience
- 20kusůOřechy vlašské
- 1litrStarorežná pálenka
- 5kusůJalovec
- 15gramůSkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 0,5kusVanilkový lusk
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
82 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.
- 2Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.
- 3Po třech týdnech výluh přecedíme.
- 4Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.