Ořechový likér

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
82 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.
  • 2
    Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.
  • 3
    Po třech týdnech výluh přecedíme.
  • 4
    Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.