Ořechový nákyp se šlehačkou
75 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžícePunč
- 60gramůOřechy vlašské
- 30gramůPiškoty dětské
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 1kusVanilkový lusk
- 0,25kusCitrony
- Na formu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 20 minut. Poté přidáváme po kapkách punč, strouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a mouku a zlehka promícháme.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova.
- 3Nákyp necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.