Orientální nudle s vepřovým masem a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprika červená
- 200gramůVepřová plec
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 250gramůNudle rýžové
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 50gramůMandle plátky
- 100gramůFazolové výhonky
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Najemno posekáme oloupaný česnek, a chilli papričku, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celerové stonky a červenou papriku, zbavenou stopek a semen na tenké proužky. Dále na nudličky nakrájíme vepřovou plec, sýr tofu na kostičky a nasekáme čerstvý koriandr. Mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na malé kousky.
- 2Podle návodu uvaříme rýžové nudle, propláchneme je, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
- 3Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3-4 minuty cibuli s česnekem, chilli papričkou, mletým zázvorem, kmínem a koriandrem. Potom přidáme papriku, fazolové výhonky a celer, spolu restujeme ještě 2-3 minuty, směs vyjmeme a odložíme do tepla. Na pánvi pak 4-5 minut opékáme vepřové maso, pak vmícháme orestovanou zeleninu, tofu a nudle a necháme společně 2-3 minuty prohřát.
- 4Hotové jídlo rozdělíme na talíře a servírujeme posypané sekaným koriandrem a mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.