Orientální ovocný koláč
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy burské pražené
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMouka ovesná
- 70gramůCukr krupice
- 50gramůSezam - semena
- 125gramůTuk rostlinný
- 350gramůDatle
- 350gramůFíky čerstvé
- 100gramůZázvor nakládaný
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.
- 4Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.
- 5Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.
- 6Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.