Orientální ovocný koláč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.
  • 4
    Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.
  • 5
    Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.
  • 6
    Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.