Orientální rybí špíz
25 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůCibule červená
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 5gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 400gramůFilé z mečouna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
751 mg
Postup přípravy
- 1Filety mečouna nakrájíme na kousky velikosti sousta. Šalvěj na jemno nasekáme. Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, mleté papriky a šalvěje. Mečouna a krevety marinujeme minimálně 30 minut.
- 2Na jehly střídavě napichujeme mečouna, krevety, kolečka cibule a bobkový list. Špízy osolíme a zprudka grilujeme ze všech stran. Hotové špízy přelijeme marinádou a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.