Orientální salát
18 min.
Ingredience
- 200gramůHrachové lusky
- 100gramůFazolové klíčky
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej sezamový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme lusky, necháme přejít varem a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme fazolové klíčky, mrkev nakrájenou na tenké tyčinky a plátky okurky.
- 2Z arašídového i sezamového oleje, octa, sójové omáčky, nastrouhaného zázvoru, cukru, drcené feferonky a soli umícháme hustou omáčku.
- 3Nalijeme ji na salát, vše dobře promícháme. Upravíme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.