Orientální zálivka Mukhallal
15 min.
Ingredience
- 1hrstMáta
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 200mililitrůOcet vinný
- 7kusůBazalka
- 1špetkaŠafrán
- 7kusůCeler - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
41 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
450 mg
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Nasekáme mátu, celerovou nať, bazalku, tymián, česnek, přidáme špetku šafránu a přilijeme vinný ocet.
- 2Vše vložíme do vzduchotěsně uzavřené sklenice a necháme 2-3 dny vyluhovat.
- 3Potom směs přecedíme a podáváme v malých mističkách, do kterých namáčíme různé druhy zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.