Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
60

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
570 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.
  • 2
    Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.