Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě
40 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 200gramůCukr moučkový
- 2lžičkyKakao - prášek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůHrozinky
- 60gramůCitronová kůra
- 120gramůČokoláda hořká
- 120gramůČokoláda bílá
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
60Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
570 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.
- 2Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.