Oříškový koláč s medem
75 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 20mililitrůVoda pitná
- 2šálkyMouka polohrubá
- 8lžicMáslo čerstvé
- 300gramůMáslo nízkokalorické
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 200gramůOříšky piniové
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,67šálekMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
996 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
76 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, 8 lžic másla, moučkový cukr, jedno vejce, 20 ml vody a vypracujeme těsto, vyválíme ho a dáme ho do kulaté formy. Necháme ho deset minut odležet, zakryjeme pečícím papírem a pečeme deset minut. Pak odstraníme papír a zátěž.
- 2Ušleháme nízkokalorické máslo, cukr do pěny, přidáme vejce, rozehřátý med, citronovou kůru, šťávu, oříšky, sůl a náplň nalijeme na korpus.
- 3Koláč pečeme čtyřicet pět minut, posypeme ho moučkovým cukrem a podáváme zatepla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.