Osmahlé jogurtové kuličky
35 min.
Ingredience
- 1špetkaČertovo lejno
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMungo klíčky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5kilogramJogurt bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,25kilogramCizrna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme studenou vodu a mungo s cizrnou v něm necháme 6 hodin ponořené. Na pánvi bez oleje opražíme kmín a následně ho nadrtíme. Luštěniny umeleme a vytvoříme z nich zhuštěnou pastu. Smícháme jí s assafoetidou, špetkou soli a pepřem. Poté pastu rozdělíme na několik stejně velkých kuliček.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a kuličky v něm smažíme. Postupně je vkládáme do předem připraveného hrnce se studenou vodou.
- 3Jogurt rozmixujeme a následně okořeníme kmínem a chili. Přidáme špetku soli, zamícháme a směs vylijeme na mísu. Namočené kuličky poté přednáváme do jogurtu. Ozdobíme opraženým kmínem a chilli. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.