Osmahlé jogurtové kuličky

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme studenou vodu a mungo s cizrnou v něm necháme 6 hodin ponořené. Na pánvi bez oleje opražíme kmín a následně ho nadrtíme. Luštěniny umeleme a vytvoříme z nich zhuštěnou pastu. Smícháme jí s assafoetidou, špetkou soli a pepřem. Poté pastu rozdělíme na několik stejně velkých kuliček.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a kuličky v něm smažíme. Postupně je vkládáme do předem připraveného hrnce se studenou vodou.
  • 3
    Jogurt rozmixujeme a následně okořeníme kmínem a chili. Přidáme špetku soli, zamícháme a směs vylijeme na mísu. Namočené kuličky poté přednáváme do jogurtu. Ozdobíme opraženým kmínem a chilli. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.