Ostrá krémová polévka z máslové dýně
35 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůPoctivý zeleninový bujón
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkyPepř bílý
- 400gramůDýně
- 0,5kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou máslovo dýni oloupeme, rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka i vlákna a pokrájíme ji na silnější plátky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a pokrájíme polovinu na kousky, zbytek odložíme. Svazeček petrželové natě omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme, pokrájíme ji nadrobno a odložíme ji do misky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku drobně pokrájíme.
- 2V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou chilli papričku a česnek. Vše krátce restujeme (1 minutu), zeleninu poprášíme moukou, promícháme, pak přilijeme uvařený zeleninový bujón a vložíme pokrájenou dýni.
- 3Polévu vaříme přibližně 15 minut. Do polévky přilijeme smetanu a odstavíme ji z plotny. Když mírně vychladne, nalijeme ji do mixéru a rozmixujeme. Pak ji zpět nalijeme do hrnce, případně ji přihřejeme.
- 4Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, na talířích ji ozdobíme petrželkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.