Ostrá krémová polévka z máslové dýně

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou máslovo dýni oloupeme, rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka i vlákna a pokrájíme ji na silnější plátky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a pokrájíme polovinu na kousky, zbytek odložíme. Svazeček petrželové natě omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme, pokrájíme ji nadrobno a odložíme ji do misky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou chilli papričku a česnek. Vše krátce restujeme (1 minutu), zeleninu poprášíme moukou, promícháme, pak přilijeme uvařený zeleninový bujón a vložíme pokrájenou dýni.
  • 3
    Polévu vaříme přibližně 15 minut. Do polévky přilijeme smetanu a odstavíme ji z plotny. Když mírně vychladne, nalijeme ji do mixéru a rozmixujeme. Pak ji zpět nalijeme do hrnce, případně ji přihřejeme.
  • 4
    Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, na talířích ji ozdobíme petrželkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.