Ostrá mexická kuřecí křídla s česnekem
90 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí křídla
- 1000gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 8stroužkůČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá, očištěná a osušená kuřecí křídla vložíme na několik hodin do marinády. Marináda: 5 lžic olivového oleje, 1 lžička chilli.
- 2Brambory omyjeme a nakrájíme i se slupkou na kolečka, menší jenom přepůlíme.
- 3Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kusy. Neoloupaný česnek přepůlíme.
- 4Do pekáčku naskládáme brambory, cibuli a česnek. Jako další naskládáme do pekáčku marinovaná křídla a vložíme do trouby. Pečeme v horké troubě přibližně hodinu. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby maso dostalo barvu a opekla se kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.