Ostrá polévka z garnátů
30 min.
Ingredience
- 2lžíceTamarindová pasta
- 4kusyChilli paprička
- 100gramůZázvor celý
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr moučkový
- 1,2litryVývar rybí
- 8kusůLimetka kafrová
- 100gramůMrkev kořen
- 350gramůBrambory
- 100gramůKukuřice
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůRajčata
- 225gramůGarnát obecný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.
- 2Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.
- 3Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.