Ostrá pomazánka
20 min.
Ingredience
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMléko plnotučné
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2kusyFeferony
- 1špetkaSůl
- 4kusyŽemle tuková
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
180 mg
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1V misce utřeme změklé máslo s taveným sýrem a solí. Přidáme natvrdo vařená propasírovaná vejce a vše za postupného přilévání mléka vyšleháme.
- 2Potom vmícháme jemně nastrouhaný sýr, nasekané feferonky a lžičku hořčice. Vše dobře rozmícháme.
- 3Pomazánku podáváme na bílém pečivu, zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Ostrá pomazánka
Sice trošku pikantnější ale výborná