Ostrá vejce
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaZázvor celý
- 1špetkaPepř bílý
- 8kusůVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
- 2Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.
- 3Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.
- 4Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.