Ostravské hovězí závitky
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 200gramůSlanina vepřová
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
592 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.
- 3Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.
- 4Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.