Ostravské hovězí závitky

50 min.

Ingredience

    • 600gramůHovězí maso zadní
    • 200gramůSlanina vepřová
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1decilitrVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Vápník
592 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.