Ostré čínské tofu
35 min.
Ingredience
- 40gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůPórek
- 1kusCibule lahůdková
- 80gramůKapusta hlávková
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř citronový
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm. Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu. Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.