Ostružinová pěna s mandlemi

13 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé ostružiny očistíme, v sítu promyjeme, necháme odkapat, asi 50 g největších ostružin odložíme na ozdobu. Ostatní rozmačkáme a přes síto prolisujeme.
  • 2
    Oloupané mandle nasekáme nadrobno a krátce nasucho opražíme.
  • 3
    Čerstvé vychlazené bílky vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme cukr s vanilkou, prolisovanou ostružinovou dužinu a dochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Ostružinovou pěnu dáme do pohárů, posypeme mandlemi, každý pohár přelijeme lžičkou javorového sirupu, ozdobíme ostružinami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.