Ostružinová pěna s mandlemi
13 min.
Ingredience
- 350gramůOstružiny
- 50gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžičkySirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ostružiny očistíme, v sítu promyjeme, necháme odkapat, asi 50 g největších ostružin odložíme na ozdobu. Ostatní rozmačkáme a přes síto prolisujeme.
- 2Oloupané mandle nasekáme nadrobno a krátce nasucho opražíme.
- 3Čerstvé vychlazené bílky vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme cukr s vanilkou, prolisovanou ostružinovou dužinu a dochutíme citronovou šťávou.
- 4Ostružinovou pěnu dáme do pohárů, posypeme mandlemi, každý pohár přelijeme lžičkou javorového sirupu, ozdobíme ostružinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.