Ostružinový džem
25 min.

Ingredience
- 250gramůCukr želírovací
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůOstružiny
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přebrané ostružiny omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme s hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou. Vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 10 minut.
- 2Horkým džemem naplníme čisté sklenice a ihned je dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.