Ostrý salát z tykve
30 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 2kusyFeferony
- 1kusPaprika sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžíceVoda pitná
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou tykev nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme utěrkou.
- 2Jemně nakrájené feferonky osmahneme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a na oleji osmahneme tykev. Necháme ji v míse vychladnout.
- 3Nakládanou papriku nakrájíme na proužky a promícháme s tykví. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.