Osvěžující salát ze sušeného ovoce
140 min.
Ingredience
- 2decilitryKostkový led
- 50gramůMeruňky sušené
- 50gramůŠvestky sušené
- 50gramůHrušky sušené
- 50gramůKřížaly (sušená jablka)
- 50gramůRozinky tmavé
- 30gramůMandle
- 30gramůOříšky piniové
- 30gramůOřechy vlašské
- 30gramůOřechy Kešu
- 0,2litrSirup pomerančový
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Všechno sušené ovoce omyjeme, vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 24 hodin namočené. Před přípravou salátu vodu slijeme, ovoce necháme v sítu okapat.
- 2Mandle spaříme, oloupeme a společně s oříšky nasekáme na jemno.
- 3V míse okapané ovoce smícháme s nasekanými mandlemi a ořechy, přidáme podle chuti kardamon a skořici, zalijeme sirupem, důkladně znovu promícháme.
- 4Salát poté vložíme do chladničky, necháme 2 hodiny odležet. Podáváme s kostkami ledu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.