Osvěžující vínový nápoj s ovocem - sangria
10 min.
Ingredience
- 200gramůHroznové víno
- 2kusyBroskve
- 2kusyNektarinka
- 1kusLimetka
- 1kusPomeranč červený
- 1kusMandarinky
- 1kusMango
- 5lžicCukr krupice
- 1,5lžíceŠťáva citrónová
- 1,5lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceVodka
- 1lžíceGin
- 5decilitrůSoda jedlá
- 5kostekKostkový led
- 7,5decilitrůVíno madeira
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
6 g
Cukr
83 g
Postup přípravy
- 1Omyté ovoce: hroznové víno, broskve, nektarinky, limetku, červený pomeranč, mandarinky a mango. Mandarinky a mango oloupeme, mandarinky rozdělíme na měsíčky, z manga odstraníme pecku. Všechno ovoce pokrájíme na úhledné dílky.
- 2Ve velkém džbánu si rozmícháme cukr s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme pokrájené ovoce, červené (španělské) víno, vodku, gin, sodu. Nápoj nejčastěji podáváme s kostkami ledu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.