Oušková polévka
135 min.
Ingredience
- 1kusVepřová ouška
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůKrupky trhané
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou mrkev. Vodu přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme do doby, až bude ucho měkké (vaříme ho min. 90 minut).
- 2Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky.
- 3Když je ucho měkké, vývar scedíme a zachytíme ho.
- 4V druhém hrnci si rozehřejeme sádlo, přimícháme k němu hladkou mouku a uděláme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar (1 litr), přidáme promyté drobné krupky a necháme jíšku s krupkami povařit 20-25 minut.
- 5Mezitím si ucho pokrájíme na malé kousky a zeleninu z vývaru prolisujeme. Vše přimícháme do polévky společně s petrželkou, případně dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.