Ovesné pečené kostky
45 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 50gramůVločky ovesné
- 130gramůCukr třtinový
- 150gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůJogurt nízkotučný
- 3gramyVanilkový lusk
- 240gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramySoda jedlá
- 2gramySůl
- 4gramySkořice mletá
- 3gramyNové koření mleté
- 3gramyMuškátový oříšek
- 4gramyPomerančová kůra
- 250gramůZmrzlina kávová
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- 2V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.
- 3Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.
- 4Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.
- 5Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.