Ovesné pečené kostky

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • 2
    V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet.
  • 3
    Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka.
  • 4
    Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.
  • 5
    Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.