Ovesný knedlík - příloha

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře propláchnuté a scezené vločky dáme do mísy, zalejeme je mlékem a necháme nabobtnat. Očištěnou petrželovou a jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Starší celozrnnou žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle ho v teflonové pánvi s cibulkou téměř dozlatova.
  • 2
    K vločkám přidáme osmažené kostičky žemle s cibulkou, petrželovou nať, sůl, kypřící prášek, vejce a pepř. Těsto znovu vymícháme a pomocí rukou nebo vařečky ho zpracujeme tak, aby se nelepilo. Na mírně pomoučený vál položíme těsto, z něj vytvarujeme podlouhlý knedlík - šišku o průměru přibližně 6-7mm. Ten položíme na obdélník (přibližně 30x20cm) potravinářské fólie a knedlík zabalíme.
  • 3
    Ve větším kastrólu si přivedeme k varu vodu. Knedlík vložíme do vroucí vody, zmírníme teplotu tak, aby voda mírně bublala. Knedlík vaříme přibližně 16-20 minut.
  • 4
    Uvařený knedlík vyjmeme z vody, po mírném vychlazení ho rozbalíme, nakrájíme plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.