Ovesný knedlík - příloha
35 min.
Ingredience
- 120gramůVločky ovesné
- 240mililitrůMléko odtučněné
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tmavá
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř bílý
- 3litryVoda pitná
- 0,25lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dobře propláchnuté a scezené vločky dáme do mísy, zalejeme je mlékem a necháme nabobtnat. Očištěnou petrželovou a jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Starší celozrnnou žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle ho v teflonové pánvi s cibulkou téměř dozlatova.
- 2K vločkám přidáme osmažené kostičky žemle s cibulkou, petrželovou nať, sůl, kypřící prášek, vejce a pepř. Těsto znovu vymícháme a pomocí rukou nebo vařečky ho zpracujeme tak, aby se nelepilo. Na mírně pomoučený vál položíme těsto, z něj vytvarujeme podlouhlý knedlík - šišku o průměru přibližně 6-7mm. Ten položíme na obdélník (přibližně 30x20cm) potravinářské fólie a knedlík zabalíme.
- 3Ve větším kastrólu si přivedeme k varu vodu. Knedlík vložíme do vroucí vody, zmírníme teplotu tak, aby voda mírně bublala. Knedlík vaříme přibližně 16-20 minut.
- 4Uvařený knedlík vyjmeme z vody, po mírném vychlazení ho rozbalíme, nakrájíme plátky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.