Ovocná valašská chamula
25 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 60gramůPšeničná krupice
- 600gramůJablka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceTvaroh jemný
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- 2Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme.
- 3Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.