Ovocné carréé

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme na pěnu spolu s jednou lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby, pečeme 12 minut. Potom těsto vyklopíme na utěrku posypanou cukrem a papír stáhneme.
  • 3
    Zbytek škrobu rozmícháme v 100 ml mléka spolu s vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, do něj přimícháme rozmíchanou směs, 2 minuty mírně povaříme, přimícháme zbytek cukru a smetanu. Necháme vychladnout a koláč tím potřeme. Pokrájíme na 8 porcí.
  • 4
    Ovoce omyjeme a pokrájíme. Carré dekorativně obložíme ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.