Ovocné carréé
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 100gramůMaliny
- 1kusPomeranče
- 1kusBroskve
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 100gramůJahody zahradní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůBorůvky
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme na pěnu spolu s jednou lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby, pečeme 12 minut. Potom těsto vyklopíme na utěrku posypanou cukrem a papír stáhneme.
- 3Zbytek škrobu rozmícháme v 100 ml mléka spolu s vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, do něj přimícháme rozmíchanou směs, 2 minuty mírně povaříme, přimícháme zbytek cukru a smetanu. Necháme vychladnout a koláč tím potřeme. Pokrájíme na 8 porcí.
- 4Ovoce omyjeme a pokrájíme. Carré dekorativně obložíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.