Ovocné fondue
40 min.
Ingredience
- Čokoládová omáčka
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceKarob
- 2lžíceČokoláda hořká
- 0,5lžičkaKakao - prášek
- Jahodová omáčka
- 2lžíceSirup cukerný
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100gramůJahody zahradní
- Oříšková omáčka
- 1lžíceCukr krupice
- 1200gramůLesní plody - mražené
- 1kusCukr kostkový
- 150gramůJogurt bílý
- 1kusCitrony
- 30gramůOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.
- 2Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.
- 3Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.
- 4Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.
- 5Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.