Ovocné fondue

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.
  • 2
    Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.
  • 3
    Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.
  • 4
    Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.
  • 5
    Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.