Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí
25 min.
Ingredience
- 2lžíceTvaroh jemný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusTvaroh tvrdý
- 1šálekCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Ze žemlí odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Poté mléko vymačkáme, řádně rozmělníme, přidáme rozehřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na plátky, naplníme švestkami a vytvoříme knedlíky.
- 2Knedlíky uvaříme v osolené vodě 10 minut, podáváme teplé, sypané tvarohem a máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.