Ovocný chléb s ořechy

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté sušené fíky a sušené švestky opláchneme a uvaříme v oslezené vodě doměkka (do vody jsme dali 50 g cukru). Potom ovoce scedíme, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
  • 2
    Ve větší míse si smícháme hladkou mouku, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, rozšlehaná vajíčka, drobně pokrájené ořechy, omyté hrozinky, nastrouhanou kůru z citronu (chemicky neošetřeného), s pokrájenými švestkami s fíky, mletým hřebíčkem a droždí, které jsme si rozpustili v trošce mléka (0,5 dl). Vše promícháme a zaděláme těsto se zbytkem mléka.
  • 3
    Těsto z mísy přendáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Rozdělíme ho na 2 díly, z každého vytvarujeme bochníček, zakryjeme je utěrkou a necháme vykynout.
  • 4
    Vykynuté ovocné chlebíky dáme na plech s pečícím papírem a dáme je upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35 - 45 minut do zlatohněda.
  • 5
    Upečený ovocný chléb necháme vychladnout, až potom nakrájíme a posypeme práškovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.