Ovocný chléb s ořechy
90 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko plnotučné
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůHrozinky
- 100gramůFíky sušené
- 20gramůDroždí
- 3kusyHřebíček
- 3gramySůl
- 100gramůŠvestky
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené fíky a sušené švestky opláchneme a uvaříme v oslezené vodě doměkka (do vody jsme dali 50 g cukru). Potom ovoce scedíme, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
- 2Ve větší míse si smícháme hladkou mouku, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, rozšlehaná vajíčka, drobně pokrájené ořechy, omyté hrozinky, nastrouhanou kůru z citronu (chemicky neošetřeného), s pokrájenými švestkami s fíky, mletým hřebíčkem a droždí, které jsme si rozpustili v trošce mléka (0,5 dl). Vše promícháme a zaděláme těsto se zbytkem mléka.
- 3Těsto z mísy přendáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Rozdělíme ho na 2 díly, z každého vytvarujeme bochníček, zakryjeme je utěrkou a necháme vykynout.
- 4Vykynuté ovocné chlebíky dáme na plech s pečícím papírem a dáme je upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35 - 45 minut do zlatohněda.
- 5Upečený ovocný chléb necháme vychladnout, až potom nakrájíme a posypeme práškovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.