Ovocný čínský salát

105 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čínské rýžové víno dáme do kastrolu, přidáme vodu, citrónovu kůru a šťávu, práškový cukr, skořici, hřebíček, vanilku, zázvor, badyán. Ohříváme směs za stálého míchání, dokud se nerozpustí cukr, poté uvedeme do varu. Na mírném plamenu vaříme 5 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Scedíme sirup a vyhodíme koření, přimícháme kešu oříšky a přikryté dáme chladit do lednice.
  • 3
    Rozpůlíme a nakrájíme na plátky karambolu, kiwi, a jahody zbavené stopek. Ovoce dáme do mísy s liči a promícháme.
  • 4
    Přelijeme sirup přes ovoce, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.