Ovocný čínský salát
105 min.
Ingredience
- 0,75decilitrVíno rýžové čínské
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 8,5decilitrůVoda pitná
- 225gramůCukr moučkový
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusBadyán
- 20gramůZázvor celý
- 50gramůOřechy Kešu
- 2kusyKiwi
- 1kusKarambola
- 115gramůJahody zahradní
- 400gramůLiči
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Čínské rýžové víno dáme do kastrolu, přidáme vodu, citrónovu kůru a šťávu, práškový cukr, skořici, hřebíček, vanilku, zázvor, badyán. Ohříváme směs za stálého míchání, dokud se nerozpustí cukr, poté uvedeme do varu. Na mírném plamenu vaříme 5 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Scedíme sirup a vyhodíme koření, přimícháme kešu oříšky a přikryté dáme chladit do lednice.
- 3Rozpůlíme a nakrájíme na plátky karambolu, kiwi, a jahody zbavené stopek. Ovoce dáme do mísy s liči a promícháme.
- 4Přelijeme sirup přes ovoce, ozdobíme mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.