Ovocný jablkový koláč
105 min.
Ingredience
- 120gramůMeruňky sušené
- 175mililitrůDžus jablečný
- 125gramůMáslo čerstvé
- 75gramůMed včelí
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka polohrubá
- 50gramůMandle
- 50gramůDžem meruňkový
- 750gramůJablka
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
10 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme nahrubo a namočíme je na 30 minut do jablečné šťávy. Většinu šťávy slijeme a meruňky rozmixujeme na kaši.
- 2Z másla nebo margarínu, medu, soli, vanilkové esence a meruňkové kaše vymícháme krém. Postupně zašleháváme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotovým těstem naplníme vymazanou a sekanými mandlemi vysypanou formu o průměru 26 cm.
- 3Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a na vnější straně nožem několikrát podélně nařízneme. Jablka pak vtlačíme do těsta naříznutou stranou nahoru a posypeme sekanými mandlemi.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Hotový koláč vyjmeme z trouby, vyklopíme a potřeme džemem. Na mřížce necháme potom zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.