Ovocný jablkový koláč

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
10 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky nakrájíme nahrubo a namočíme je na 30 minut do jablečné šťávy. Většinu šťávy slijeme a meruňky rozmixujeme na kaši.
  • 2
    Z másla nebo margarínu, medu, soli, vanilkové esence a meruňkové kaše vymícháme krém. Postupně zašleháváme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotovým těstem naplníme vymazanou a sekanými mandlemi vysypanou formu o průměru 26 cm.
  • 3
    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a na vnější straně nožem několikrát podélně nařízneme. Jablka pak vtlačíme do těsta naříznutou stranou nahoru a posypeme sekanými mandlemi.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Hotový koláč vyjmeme z trouby, vyklopíme a potřeme džemem. Na mřížce necháme potom zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.