Ovocný koláč s jahodami a ostružinami
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 100gramůDžem meruňkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceLikér Grand Marnier
- 20gramůMouka kukuřičná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr vanilka
- 100gramůOstružiny
- 100gramůMaliny
- 100gramůJahody zahradní
- 1kusKiwi
- 3lžíceVaječný žloutek sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme 50 g cukru s máslem. Postupně přidáme vejce, 200 g hladké mouky a sůl. Hotové těsto dáme do fólie a na 30 minut do ledničky.
- 2Mezitím dáme do menšího hrnce meruňkový džem, vodu a likér a pomalu zahříváme. Když už je hmota hladká, odstavíme ji, protlačíme cedníkem a necháme vystydnout.
- 3Do jiné mísy dáme zbytek cukru a žloutky, pořádně smícháme a přisypeme 20 g hladké mouky a mouku kukuřičnou. Umícháme hladkou pastu.
- 4Do dalšího hrnce dáme rozehřát mléko a vanilkový cukr. Když se mléko začne vařit, stáhneme teplotu a za stálého míchání nalijeme do moučné směsi. Když se všechna směs spolu spojí, dáme ji ještě na plotnu a povaříme do zhoustnutí. Poté necháme směs vychladnout. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia, vymažeme formu na koláč o průměru 20 cm. Vyndáme těsto z ledničky a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a dáme na 15 minut péct. Po upečení necháme vychladnout, natřeme moučnou směsí a polovinou meruňkové polevy a necháme zaschnout. Nakonec uložíme nakrájené jahody, maliny, ostružiny a kiwi a polijeme zbylou meruňkovou polevou. Necháme zaschnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.