Ovocný koláč s vaječnou rýží

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál, přisypeme kypřicí prášek, špetku soli, nasekané máslo, přilijeme studenou vodu a nožem vypracujeme jemné těsto, to následně rozdělíme na dva díly. Větší díl rozválíme na pomoučeném vále na kulatou placku. Vyložíme jí plechovou formu až přes okraj, přečnívající těsto odkrojíme, dno propíchneme vidličkou. Poklademe okapanými, vypeckovanými meruňkami plochou stranou dolů. Na ně rozetřeme vaječnou rýži.
  • 2
    Z druhé části těsta vytvoříme kulaté válečky, složíme je na povrch nádivky a okraje přitlačíme. Mřížky potřeme rozšlehaným žloutkem, v rozpálené troubě pečeme cca 45 minut do zlatova. Hotový koláč necháme vychladnout, nakonec ho posypeme cukrem.
  • 3
    Vaječnou rýži připravíme tak, že rýži přebereme, zalijeme studenou vodou a cca 5 min povaříme. Poté vodu slijeme, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, nasypeme ji do mléka a uvaříme do měkka. Rýži necháme vychladnout, smícháme s cukrem, solí, vanilkou a vejcem, následně ji rozetřeme na ovoce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.