Ovocný kořeněný chlebíček

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné rozinky, datle, fíky, v cukru naloženou pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do mísy, přelijeme rumem, zakryjeme talířem a necháme odležet do druhého dne.
  • 2
    V míse umícháme do husta máslo, vanilku, cukr a žloutky, třeme cca 30 minut, potom přidáme v rumu naložené ovoce, tlučené koření, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 3
    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 90 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a odložíme do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.