Ovocný kořeněný chlebíček
130 min.
Ingredience
- 140gramůRozinky tmavé
- 30gramůDatle
- 40gramůFíky čerstvé
- 40gramůMandle
- 40gramůPomerančová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,13litrRum
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné rozinky, datle, fíky, v cukru naloženou pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na jemné nudličky. Vsypeme do mísy, přelijeme rumem, zakryjeme talířem a necháme odležet do druhého dne.
- 2V míse umícháme do husta máslo, vanilku, cukr a žloutky, třeme cca 30 minut, potom přidáme v rumu naložené ovoce, tlučené koření, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 3Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 90 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a odložíme do druhého dne. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.