Ovocný nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém.
  • 3
    Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta.
  • 4
    Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce.
  • 5
    Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít.
  • 6
    Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.