Ovocný salát s tresčími játry
20 min.
Ingredience
- 350gramůJátra tresčí v oleji
- 60gramůSalát Polníček
- 50gramůRukola
- 1kusPomeranče
- 1kusGrapefruity
- 1kusHrušky
- 100gramůHroznové víno
- 8kusůŘedkvička
- Zálivka
- 3lžíceVíno portské
- 5lžicOlej hroznový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
65 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Tresčí játra (z konzervy, scedíme olej) necháme okapat. Omyjeme salát polníček s rukolou a necháme listy také okapat. Omytý a osušený pomeranč a grapefruit oloupeme, odstraníme bílé slupky, vyřízneme jednotlivé měsíčky dužiny. Omytou velkou hrušku (nebo dvě malé) rozkrájíme, zbavíme jádřince, pokrájíme na osminky. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme. Červené i černé ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na plátky.
- 2Připravíme zálivku: do misky vlijeme portské červené víno, olej, cukr, sůl, citrónový pepř, dochutíme citrónovou šťávou. Zálivku dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu a rukoly, ovoce ozdobně rozložíme na talíře, polijeme zálivkou, přidáme kousky tresčích jater a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.