Ovocný salát se sýrem
35 min.
Ingredience
- 30gramůZázvor celý
- 1kusVanilkový lusk
- 30gramůCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaMed včelí
- 1kusKiwi
- 1kusPapaya
- 1kusAnanas
- 250gramůSýr caesar bleu
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5lžičkaAnýz celý
- 0,5kusMeloun vodní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrabeme dřeň. Ve 1/4 litru vody smícháme cukr, zázvor, vanilkovou dřeň, hřebíček, roztlučený anýz, cayenský pepř a med. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme. Poté přecedíme.
- 2Ovoce oloupeme a ovocnou dužinu nakrájíme na kostky. Kostky ovoce dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným sirupem. Mísu zakryjeme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 3Sýr zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Ovoce rozdělíme na připravené talíře a posypeme kostkami sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.