Ovocný salát se sýrem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrabeme dřeň. Ve 1/4 litru vody smícháme cukr, zázvor, vanilkovou dřeň, hřebíček, roztlučený anýz, cayenský pepř a med. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme. Poté přecedíme.
  • 2
    Ovoce oloupeme a ovocnou dužinu nakrájíme na kostky. Kostky ovoce dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným sirupem. Mísu zakryjeme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 3
    Sýr zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Ovoce rozdělíme na připravené talíře a posypeme kostkami sýra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.