Ovocný salát v melounu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun řádně omyjeme, osušíme a spodní část melounu lehce seřízneme tak, aby košík stál. Poté po obvodě melounu obtočíme nit tak, aby byla ve stejné výšce od pracovní desky. Nožem si podle nitě naznačíme linku. Na pomoc si vezmeme kulatou formičku, kterou přikládáme těsně pod vyznačenou linku, a špičkou nože vyznačíme půlkruhy. Dlouhým nožem s úzkou čepelí vykrajujeme po celém obvodě naznačené půlkruhy. Na melounu v protilehlých stranách vyznačíme dvě čáry od sebe vzdálené 4 cm tak, aby procházely středem. Ostrým nožem vykrojíme vyznačené držadlo a poté odstraníme vrchní část melounu. Zbylou červenou dužninu částečně vydlabeme, dáme stranou a košík zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 2
    Z dužniny melounu vykrajujeme lžičkou kuličky a zbylou dužninu nakrájíme na kostičky. Jadérka pokud možno odstraníme. Žlutý meloun rozpůlíme, střed s jadérky odstraníme a z dužniny opět tvarujeme kuličky. Zbylou nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Hroznové víno s ostružinami omyjeme, přidáme k melounům. Zakapeme citronovou šťávou, zlehka promícháme s cukrem, přikryjeme fólií a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
  • 4
    Před servírováním košík vyjmeme z chladničky, postavíme na talíř, naplníme připraveným ovocným salátem. Pro větší efekt salát zalijeme před stolovníky šampaňským.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.