Ovocovka rambulice
55 min.
Ingredience
- 100gramůHrušky
- 200gramůŠvestky
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaBadyán
- 1špetkaHřebíček
- 2špetkySkořice mletá
- 30,5lžicCukr krupice
- 3decilitryMléko plnotučné
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 200gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
3 g
Cukr
124 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.
- 2V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.