Pagáče se škvarky
45 min.
Ingredience
- 1,5lžíceSůl hrubozrnná
- 300gramůMouka polohrubá
- 200gramůVepřové škvarky
- 25gramůDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,33lžičkaSůl
- 1lžičkaTuk
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Sádlo necháme změknout, škvarky umeleme.
- 2Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, mleté škvarky, sádlo, vše smícháme a vypracujeme hladké tužší těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme kynout zhruba půl hodiny.
- 3Poté na pomoučeném vále vyválíme silnější placku, poskládáme do tvaru obálky a necháme pod utěrkou kynout asi čtvrt hodiny. Těsto opět rozválíme, poskládáme na obrácené straně a opět necháme kynout, což opakujeme ještě jednou. Poté těsto rozválíme na silnější placku, vykrajujeme větší kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Následně je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud pagáčky nezezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.