Páj se sýrem a celerem
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 50gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 50mililitrůMléko polotučné
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- Těsto
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer očistíme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, celer, orestujeme, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí.
- 2Do mísy vsypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, promícháme, přidáme máslo, zapracujeme do moučné směsi, přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na 6 placek, zbytek na tenký plát, ze kterého vykrojíme 6 koleček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj placky, vytvoříme okraje, na placky naneseme celerovou směs z pánve, zakryjeme kolečky z těsta, páje uprostřed propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 20 minut.
- 3Po upečení upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.