Palačinky plněné brynzou
30 min.
Ingredience
- 250gramůSlanina vepřová
- 250gramůSýr Brynza
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžícePažitka
- 0,25lžičkaPepř bílý
- Na palačinky
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1146 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
79 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
241 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce promícháme rozdrobenou brynzu se smetanou, cukrem a pepřem. Nakonec vmícháme drobně posekanou pažitku.
- 2Na suché pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu, vysmažený tuk slijeme.
- 3V míse rozšleháme vejce s mlékem a solí, postupně zašleháme mouku dohladka.
- 4Na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme brynzovým krémem, zavineme a podáváme posypané vysmaženou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.