Palačinky plněné fazolemi
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKečup ostrý
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Náplň
- 500gramůFazole červené sterilované
- 500gramůFazole bílé v chilli omáčce
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 30gramůKopr čerstvý
- 300gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
- 2Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.
- 3Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.
- 4Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.