Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami
45 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyHrušky
- 1kusVanilkový lusk
- 250mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceKompot brusinkový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, solí, mlékem a vejcem. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Do hrnce nalijeme víno, vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vanilkovou dřeň. Omyté hrušky nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a krátce ve víně podusíme. Osladíme medem, necháme vychladnout.
- 3Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji 4 palačinky.
- 4Vanilkový lusk vyjmeme z hrnce a hrušky vybereme naběračkou. Smícháme je s brusinkovým kompotem.
- 5Vinnou šťávu svaříme na sirup. Palačinky upravíme na talíře, obložíme kompotem, přelijeme sirupem. Ozdobíme nasucho opraženými plátky mandlí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.