Palačinky s hroznovým vínem
28 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 175mililitrůMléko - podmáslí
- 500gramůHroznové víno
- 200gramůJogurt bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, cukr, špetku soli, přilijeme podmáslí a vymícháme hladké těsto na palačinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto necháme pár minut odpočinout.
- 2Kuličky hroznového vína rozdělíme na dvě hromádky. Jednu hromádku propasírujeme přes jemné sítko, zbavíme se tím slupek a zrníček. Hroznovou dřeň rozmícháme s jogurtem a citronovou šťávou.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a usmažíme na něm čtyři palačinky. Rozdělíme je na talíře, pomažeme vinnou směsí, zavineme, ozdobíme kuličkami hroznového vína z druhé hromádky a ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.